gdje sam: USPJESI

Jadransko osiguranje
Uspjesi klubova i kuglača Osječko-baranjske županije na međunarodnim natjecanjima
 SP Leszno Zlatni mix
 Ana i Mario
Rijetka su međunarodna natjecanja na kojima nisu sudjelovali kuglačice i kuglači s područja Osječko-baranjske županije. I gotovo uvijek su se s tih natjecanja vraćali s pokojom medaljom.

Led je 1978. godine probila Pavica GALOŠEVIĆ, članica KK Belišće. Kroz kvalifikacijsko sito i rešeto izborila je mjesto u reprezentaciji bivše države i nastup na SP-u u Luzernu, Švicarska. I vratila se sa dvije medalje, ekipnim srebrom i zlatom izborenim u paru s Ljubom Tkalčić.

Već slijedeće godine trojica junioraca, Miroslav LIOVIĆ i Branimir ZELINAC (Kandit, Osijek) te Zvonko PRUGOVEČKI (Jadran, Šećerana) nastupaju na juniorskom EP-u u Augsburgu, Njemačka. Osvojeno je ekipno zlato, a Miroslav Liović i broncu u paru s Đulom Mohačijem. Zanimljivo, Miroslav Liović je ponovo osvojio ekipno zlato, ali 18 godina kasnije, kao trener Hrvatske juniorske reprezentacije.

Prvi nastup na seniorskom SP-u ostvario je Miroslav Liović, u Brnu 1982. godine, i osvojio brončane medalje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Poslije su, osim Liovića u još tri navrata, medalje osvajali Damir FUČKAR, Branislav BOGDANOVIĆ, Mario MUŠANIĆ te posljednja, i najsjajnija, popraćena dvostrukim svjetskim rekordom, Matka BULKE u paru s Mirom Kovačom, iz Brašova 2004. godine.

Mario Mušanić, Branislav Bogdanović, Damir Fučkar i Zdenko Pavlic osvajali su još medalja na velikim natjecanjima, ali u to vrijeme bili su članovi nekih drugih klubova, pa i reprezentacija. Niz osvajača medalja u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji započeo je Miroslav Liović, uspješan je bio i Predrag SOPKO, a rekorder po broju osvojenih medalja je svakako Zoran PRODANOVIĆ, izuzetno uspješan u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

Nažalost, za sada bez većih uspjeha među seniorima. Očekujemo da će se ove liste vrlo skoro mijenjati, jer Bogdanović i Mušanić su već pravi rutineri, Matko BULKA ulazi u najbolje kuglačke godine, a neki novi klinci su već tu (Leko-Mlivić, Tomić, Ret,....).

JOŠ FOTKI AKO NEKOG ZANIMA:

M. Liović

 
IZDVOJENE FORICE:
Hostel Centar

SPUK


Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!