Povjesna subota za splitsko kuglanje
 KK Mertojak 2016-2017
 Dva koraka do cilja
Split je u prigodi da nakon 37 godina (Brodosplit, 1980.) dobije ekipnog državnog prvaka. Mertojaku je potrebna pobjeda sutra u Osijeku protiv Kandita, da bi pripremio teren za slavlje posljednje subote u ožujku u Splitu. A već ove subote mogao bi slaviti i Poštar, prvi pobjednik Kupa europskih prvaka (1969.), kojemu je bod protiv drugog osječkog ligaša dovoljan za osiguranje trećeg mjesta i izlazak u Europu. Sigurno je da se Kandit, kojemu prijeti ispadanje, neće tako lako predati pa se na Pampasu može očekivati vrlo zanimljiva utakmica.
Napeta je završnica ženske lige. Epicentar ovog vikenda je na Pongračevu. U subotu je derbi između Zagreba i Istre, a u nedjelju parovno prvenstvo RH za seniorke. Seniori igraju u Ozlju.

U ligama regije naslove su osigurali ŽKK Osijek 97, KK Brod i KK Nove nade, Đurđenovčani su u prigodi to riješiti ovaj vikend, dok će Darda i Belišće pitanje prvaka 3. HL Osijek vjerojatno riješavati u posljednjem kolu.

Vikend    Pampas 1   2    1.M   1.Ž   1.B   2.M   2.Ž   3.OS   3.PŽ   4.PŽ    Parovi RH
Kvalifikacije za popunu 1.Ž